Taxi Korthout wint BORT-prijs 2021

5
jan


Taxi Korthout Midden-Brabant heeft de BORT-prijs 2021 in de wacht gesleept.  Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW Midden-Brabant en BORT reikte wethouder Bas van der Pol (D66, economie) de prijs uit aan operationeel directeur Erwin van Asten.

Als juryvoorzitter prees Van der Pol de gestage groei van het bedrijf. Ook roemde hij de aandacht voor kwetsbare doelgroepen en voor de ondernemerskracht in coronatijd. Dat de geleidelijke vergroening van het wagenpark daar niet onder heeft geleden, was evenzeer het vermelden waard. .

De BORT-prijs is een jaarlijkse prijs voor goed ondernemerschap met een sterk maatschappelijk accent. De voordrachten zijn afkomstig van collega-ondernemers in Tilburg en omstreken. Naast Taxi Korthout Midden-Brabant waren ook CoreDux Netherlands en Machine- en Constructiefabriek Moergestel genomineerd. De bedrijven werden getoetst op binding met de regio, maatschappelijke oriëntatie en toekomstvisie. Bijzondere aandacht ging deze jaargang uit naar het thema ‘duurzame meerwaarde’.

Een opgetogen operationeel directeur Erwin van Asten ontving de BORT-prijs uit handen van wethouder Van der Pol. In een eerste reactie laat hij weten: "Het is een erkenning voor de vernieuwende weg die wij ingeslagen zijn. Wij streven ernaar om een inclusieve onderneming te zijn, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen krijgen die ze elders niet krijgen. Ook zetten we vol in op duurzaamheid. We zijn geweldig trots dat de jury onze jarenlange inspanningen met deze mooie prijs heeft beloond. Onze dank gaat ook uit naar ons personeel, want vooral dankzij de loyale inzet van onze medewerkers kon het vervoer in deze lastige coronatijd worden gecontinueerd."

Zie ook: Ondernemersprijs BORT gaat naar Taxi Korthout (bron: BD.nl)